Over mij


“The act of sewing is a proces of emotional repair”
Louise Bourgeois

Karen Bruinsma

Utrecht 1961

Atelier de Viltkamer

Lunenburg 7, 3401 HT IJsselstein

Na 26 jaar werken in de zorg, heb ik er in 2008 voor gekozen om mij volledig aan mijn textiele werkvormen te gaan wijden.  Textiel was altijd al aanwezig en ik beleefde veel plezier aan de uren die ik daar aan kon besteden. Van huis uit werd dat ook gestimuleerd, ik was altijd met mijn handen bezig.

Ik heb les gehad van vele internationale viltkunstenaars.  Nu werk ik in mijn atelier aan huis en geef sinds die tijd wekelijk workshops in vilten en borduren.

Ik werk graag vanuit een thema omdat het  mij richting geeft en de gelegenheid om meer te werken van uit herinnering of emotie. Dat kan zich uiten in een verhalend beeld, maar ook in gebruik van kleur en vorm. Ik vind het prettig om een verhaal over mijn vilt te kunnen vertellen.

Maar ik vind het ook fijn om te werken met macro fotografie. Door het inzomen op dingen uit de natuur, bloemen, planten, stukjes aarde, zie je structuren en kleuren die je de kans geven om nieuwe vormen en kleurencombinaties te gebruiken die je zelf misschien niet zo snel zou kiezen.

Mijn keuze ligt ook bij het samenwerken met anderen. Dat komt terug in de samenwerking  met het viltcollectief “LAK”, maar ook in andere projecten. Zo werk ik samen met een zilversmid en een quiltster, en ontvang ik wekelijks groepen in mijn atelier.

Opleiding

2020                 Batik opleiding, Amsterdam

2018                 Stich Art opleiding, Amsterdam

2014-2017        Filzgestalterin, Oberroth Duitsland

1998-2000        DFA en ADFA, advanced Dutch Flower Arrangements, Houten

1982                HBO-Jeugdhulpverlening Amsterdam


Leave a reply

Geef een reactie